Att bara få vara hemmavid

Ibland är det ju så härligt att bara få vara hemma. Minns inte när jag var ledig flera dagar på rad och bara vistades i hemmets lugna vrå. Nu kom det sig att det blev så under Kristi Himmelsfärdshelgen och det var faktiskt riktigt välbehövligt, även om jag inte tyckte det först. Jag hade ju nyss varit i Torrevieja liksom.

Men just det där med att vara hemmavid och inte ha någon tid att passa, inga matlådor som måste planeras utan bara ta dagen som den kommer. Skrutta runt i nattsärken halva dagen, eller varför inte hela. Jag kunde ändå inte vistas utomhus på grund av pollenallergi. Den slår ner som en blixt ungefär var femte år så där, helt oanmäld.

Har funderat mycket på det där, varför jag inte har pollenallergi varje vår? Jag föddes inte heller med det, det kom när jag var 22 år, efter att jag hade fött min dotter. Det har jag dock hört talas om, att det kan ligga latent och bryta ut efter att man fått barn. När bryter det då ut på män kan man ju fråga sig?!

Annars håller jag lite smått på att planera sommaren. Nästan tre veckor i Torrevieja med lite olika innehåll såsom utflykter, restaurangbesök och bara få umgås. Det är inte ofta det händer när alla har sitt och fullt upp med det. Det är så det är, då blir det ju också desto roligare när man väl kan ses. Lite annat smått och gott är också inbokat, varvat med jobb.

De hade lovat regn här i Sveg under helgen och det vet man ju att när det utlovas regn så stämmer prognosen. Skönt ändå!! Igår söndag vaknade jag utan kill i hals och täppt näsa. Idag tänkte jag våga mig ut och fixa i trädgården. Kan det vara så att pollenhalten i luften har lugnat sig lite nu? Enligt prognosen ska vi få sol och 18 grader varmt just idag, sen blir det regn resten av veckan så nu gäller det att använda dyrbar tid på rätt ställen.

Under den värsta pollenperioden blev det en hel del gjort inomhus, varvat med serier. Jag älskar serier och Morgan likaså. Vi har alltid minst en serie på gång. Nu senast såg vi en serie på SVT Play, ”I min dotters namn”, en brittsik kriminalserie. Såå bra! När vi var i Torrevieja ”sträck-kollade” vi serien om Clark Olofsson på Netflix, den var helt klart sevärd. Hur tokig kan en människa bli, undrar man?! Se den!

Ha det gott och gläds med dagen!

2 svar på ”Att bara få vara hemmavid”

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip