Bilköp, utflykter och saker som faller på plats

Bilköpet vi hoppades på, gick i lås förra veckan. Det var vår bil som stod här nedanför så känslan vi hade var rätt. En liten Volvo C30, från 2007, passar oss helt perfekt, här i staden finns inte plats för så stora bilar så den här blir alldeles lagom. Lätt att ta sig fram och lätt att parkera. Ja, alltså jag har varken kört eller parkerat ännu. Jag är ingen fickparkerare direkt, i Härjedalen behöver man liksom inte fickparkera så ofta, där parkerar man bara. Jag ska börja köra bil här jag med men inte just nu när huvudet fortfarande är obekvämt trögtänkt efter covid och sorg.

Längtan efter att komma ut och se oss omkring här nere i Spanien har varit stor. Det finns så otroligt många häftiga och vackra ställen att besöka och uppleva i städer, byar och natur. Jag älskar att uppleva saker, det slår alltid högre än materiella ting. I min värld ska en pryl fylla en funktion annars behöver jag den inte. Typ! En upplevelse däremot, den kan jag leva på resten av livet.

Jag måste tipsa om ett par utflyktsmål här i Valenciaregionen. Dels Denia med den alldeles fantastiska gamla borgen från 1000-talet. Så vackert med både historiens vingslag och utsikten över stad och hav. Ett annat tips är byn Guadalest, den ligger på en liten bergstopp med den turkosa sjön som lyser upp nedanför. Här finns mysiga butiker, barer och restauranger i de små gränderna. Makalöst på alla sätt och vis!! En romantisk middag där liksom, det står iallafall på min önskelista. Första kvällen med bilen i vår ägo, åkte vi till Mirador del Faro de Santa Pola. En utsiktspunkt med milsvid utsikt över Medelhavet. Det får bli fler besök där eftersom sikten hämmades av dimma denna kväll.

Ett besök i den charmiga lilla bergsbyn Guadalest vid Benidorm.

Badrummet och tvättstugan blev klart på åtta dagar. Efter att belysningen hade blivit monterad upptäcktes dock en ojämnhet i kaklet som faktiskt var riktigt störande. Det fanns även två andra skavanker som behövde åtgärdas så det blev ytterligare en dag med hantverkare här. Totalt nio dagar av renovering alltså.

Vi upplever att det har varit bra att hålla sig i närheten under tiden den pågått. På så vis har vi kunnat ha en dialog med både hantverkare och chef. Trots att det varit lite påfrestande med allt stök, hade jag inte velat komma hit för att först då upptäcka småfel som dessa. Eller att man tagit egna beslut på lösningar utan att fråga hur vi tycker och tänker. Före och efterbilder på badrummet kommer så snart vi hunnit piffa till lite. Vi har inte kunnat städa riktigt ännu eftersom duschväggen i glas behövde härda i minst 24 timmar. Vi lät den härda lite längre för säkerhets skull.

En liten smygtitt på det nya badrummet. Före och efterbilder kommer när vi hunnit städa och piffa till lite.

Det börjar alltmer kännas som ett hem här nu och sakerna som tidigare varit lite huller om buller börjar hitta sin plats. Mycket tack vare att vi nu har förvaring i badrummet och mycket kommer även att få plats i den lilla tvättstugan när vi fått upp hyllor. Först måste vi dock få in en toppmatad tvättmaskin för att se hur vi kan tänka med förvaring. Just nu har endast en ny och lagom stor varmvattenberedare fått sin plats där. Alltså, vilken skillnad i både storlek och effekt.

När den stora och klumpiga varmvattenberedaren nu tagits bort från köket, har planeringen för nästa års köksrenovering tagit fart. Jag har aldrig varit med om ett mer osmart kök så det blir något att sätta tänderna i. Ett litet kök kräver ju extremt smarta lösningar och där är mina krav väldigt höga. Jag älskar ju att laga mat så ett funktionellt och lättarbetat kök är ett måste.

Ett annat projekt som kommer framöver är att göra terrassen mer funktionell. Markiser ska upp som skydd mot sol och regn. Även någon form av infravärme behövs eftersom vi har terrassen mot norr och det blir lite kyligt om kvällarna under vintern. En smart lösning för en elgrill är också i funderingarna. Terrassen fungerar som ett vardagsrum för oss så det är noga med smarta lösningar även där.

Eftersom vi jobbar en del under våra vistelser här kommer det även att bli ett kontor i det som idag är ett litet sovrum med våningssäng. Det är inte så ofta det används som sovrum och sängen står mest i vägen. Det enda den mestadels fungerar till, är att vi kan lägga solstolarna under. Vem har en hel våningssäng till sånt? När vi får besök kan vi alltid dra ut bäddsoffan eller skaffa en uppblåsbar madrass. Det kommer att bli hur bra som helst när alla bitar faller på plats här och det känns verkligen som att de börjar göra det nu.

Det här med att kunna ta en dusch har inte varit en självklarhet den senaste tiden. Snälla vänner har lånat ut sin dusch och vi har kunnat duscha på knä en gång mellan varven, i väntan på duschväggen som kom lite på efterkälken. Idag är första dagen som vi faktiskt kan kliva in i vår nya dusch och stå där och duscha. Den känslan!

Filmkamerorna är ju alltid med vet ni, så en film från senaste veckans bilköp och äventyr finns att ta del av.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip