Bland måsten och o-måsten

Sommaren svischade förbi i en farlig fart i år, snabbare än någonsin annars. Vi var ju i Spanien i nästan tre veckor, precis de veckorna när sommaren visade sig en liten stund. Sen vi kom därifrån har vi knappt sett skymten av den. Det är inte direkt så att man planerar att åka till en badstrand med picknick och hela baletten, för att sedan stanna hela dagen.

Vi har ett stort måste som måste ordnas innan vintern. Garaget bara måste städas upp och organiseras. Sedan vi flyttade in, för snart två år sedan, har det fungerat som någon slags avstjälpningsplats. Under en period fungerade det även som sommarboning åt äldste sonen och hans sambo när de mellanlandade från Australien, för att sedan flytta till Norge, mitt i pandemin.

Vi har en massa små-måsten också som eventuellt kan göras om till o-måsten. Vi får se hur det går med den saken. Sovrummet skulle verkligen behöva ett lyft, från den babyrosa färgen på väggarna och plastmattan på golvet i nån aprikos nyans. Det räcker ju med att läsa om det för att fatta att det skär sig. Har lyckats blunda för det men känner att det verkligen behöver läggas en lugnande hand på det där rummet.

Ett annat måste är filmen jag väntat på sen jag hörde talas om den, för flera år sedan. Top Gun Maverick. Först hade jag tänkt se den på bio, men eftersom vi inte har någon bio här i Sveg nu för tiden, blev det för omständigt. Jag är egentligen ingen biomänniska heller, upplevelsen motsvarar inte den dyra biljetten tillräckligt mycket helt enkelt. Ni vet, nästan alla MÅSTE ju absolut äta på bion. Det där prasslet som får en att tro att de har fyllt en hel matkasse med snacks, det tar ju fan aldrig slut. Numera måste man ju köpa snackset på själva bion har jag hört. Det kanske är bra, det kanske är mer tystlåtna förpackningar då.

Nä, det blir ingen Top Gun Maverick på bio, vi köpte den istället. Den första Top Gun, som kom 1986, har jag säkert sett 500 gånger. Älskar den! Nu väntar jag bara på att uppföljaren ska släppas för streaming. Sen måste jag se den måååånga gånger. Helt utan prassel.

Och sist men inte minst har vi ett av de bästa måstena på hösten, äppelkakor i långa banor. Älskar äppelkakor. Alla andra måsten, som eventuellt dyker upp, betar jag av eftersom eller förvandlar dem till ett o-måste.

3 svar på ”Bland måsten och o-måsten”

  1. Jag är nog den enda som aldrig sett Top gun. Måste nästan göra det för att förstå det stora med filmen. Var på bio i somras med barnen och jag tyckte inte att det prasslade så förskräckligt ändå. Kanske har att göra med att man inte får ta med sig eget snask.

    Svara
    • Åå, ja det måste du. Den håller än idag. Skönt att höra att det inte prasslades så hemskt, kanske jag kan ge det en chans ändå, om jag kommer i närheten av en biograf. :)

      Svara

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip