Cheesecake med hallon

Jag är heeeelt tokig i glass. Det är min största utmaning nu när jag väljer bort sockret i livet. Något av det jobbigaste just på sommaren, är när hela familjen ska ut på tur och kanske ta en glass någonstans. Det är ju så mysigt, men så lagom mysigt när ALLA sitter och äter det bästa jag vet och jag tvingas titta på. Nä, nu får det vara slut på det. Jag har snott ihop ett recept på cheesecake som är lagom till en liten termos som håller kylan. Det blev så himla gott.

Det här behöver du:

2 äggvitor, 2 äggulor, 50 gram philadelphiaost, 1 dl grädde, 0,75 dl sötströ, 1/2 tsk vaniljpulver, 1 dl hallon.

Vispa äggvitorna hårda, vispa grädden för sig lite lagom hård, blanda försiktigt ihop äggvita och grädde. Blanda äggulor, philadelphiaost, sötströ och vaniljpulver och blanda sedan ihop de båda smeterna. Häll i ett lite högre och smalare kärl och ställ in i frysen 2 timmar. Ta ut och rör ner 1 dl frysta hallon och blanda ordentligt. Ställ sedan i frysen 2 timmar till och du har en helt makalöst ljuvlig glass att endera njuta av på direkten eller fylla en termosmugg i stål med och ta med på turen. Glöm inte sked! 🙂

Jag provade att frysa smeten i min lilla ståltermosmugg och det funkade men tog ca åtta timmar att frysa. Rörde lite oftare i den.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip