En helg bland vänner, musik och fjälltoppar

Den gångna helgen fylldes snabbt med värdefullt innehåll. Lediga dagar gjorde det möjligt att bjuda hem gamla vänner från förr på fredagskvällen. Så trevligt det blir när man väl tar sig tid att ses. Det roligaste är att vi minns olika saker, som sedan blir till en helhet. Den ena fyller i det den andra har glömt och vise versa. Oslagbart!

Lördagen bestod av en inbokad utomhuskonsert med titeln ”Musikkväll på kalfjäll” uppe på Hamrafjällets topp i Tänndalen. Vi hade följt väderprognosen med lite förtvivlan då den visat allt mellan 50-70 procents risk för regn, inte en solglimt så långt ögat kunnat nå i den där rackarns väderappen.

Vi packade med lite färdkost och åkte uppöver mot västra Härjedalen ganska tidigt. I siktet hade vi en tur med gondolbanan till Funäsdalsbergets topp. Jag har bott i Härjedalen i hela mitt 51-åriga liv men jag har aldrig varit dit upp, 950 meter över havet. Morgan har varit där på fotojobb tidigare men nu åkte vi upp tillsammans.

Förutom färdkost hade vi även packat med både regnkläder och dunjackor, omöjligt att veta hur dagen skulle utveckla sig. Växlande molnighet präglade himlen på vägen upp och väl framme i Funäsdalen hade molnen skingrats så att himlen var klarblå. Vi trodde inte våra ögon, tänkte att det är väl bara nåt tillfälligt, snart kommer haglet och drivisen och attackerar oss.

Vi behövde inte ens ta på oss jackorna när vi klev ur bilen och gick mot gondolbanans entré. Solen gassade och vinden var helt stilla. Tur att jag hade köpt mig en friluftshatt dagen innan som just den här dagen kunde användas som solhatt. Klockrent! Gondolbanan kostade vid tillfället 160 kronor per person, tur och retur. En riktigt spännande tur uppöver branten och likaså nerför.

Goood mat serverades i toppstugan, vi tog en varsin tallrik med varmrökt fjällröding och potatissallad. Det var fantastiskt gott och inte alls särskilt dyrt. 195 kronor per person. Det var det lätt värt.

Efter maten kunde man slå sig ner i en solstol och bara njuta av stunden.

Efter nån timme med njutbar vistelse uppe på toppen styrde vi sen Teslan mot Tänndalen och Hamrafjället. Där tog vi liften upp till toppen för att ta plats. Två timmar senare skulle Gustaf & Viktor Norén äntra scenen. Entrén upp till toppen gjorde de per helikopter. Stilfullt!

Magisk musikkväll på Hamrafjället med Gustaf & Viktor Norén.

Solen fortsatte att lysa över oss och vinden fortsatte att vara helt obemärkt. Det var fullsatt i slänten mittemot scenen och kulissen i form av milsvida vidder gjorde upplevelsen till ren magi. Bröderna Norén bjöd på den mest personliga, humoristiska, allvarsamma och kärleksfulla konsert jag nånsin tagit del av. Helt helt fantastiska!

Morgan hade förstår med sig kameran så här får ni ett smakprov av kvällen. Ja, så att ni förstår vad jag menar med magi.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip