En vanlig men ändå magisk dag i juni

Veckan inleddes med Sveriges nationaldag och vi hade planerat att ta en Tesla-tur med camping. Av olika anledningar blev det dock inte av. Planen var att berätta om det i bloggen den här veckan men livet är livet och det blir inte alltid som man har tänkt. Vi får tar det en annan dag helt enkelt och ni ska få hänga med, jag lovar.

Så vad står på agendan en vanlig dag i juni? Sommaren etablerar sig allt mer för varje dag nu och jag tror faktiskt att man törs plantera ut lite blomster och göra fint. Jag har börjat lite smått men bara så pass att jag har chans att ta in blommorna om det skulle bli frostnätter. Jo, man har ju varit med förr.

Suckulenter får pryda terrassen under sommaren. Härligt med lite Medelhavsinspiration även i Härjedalen.
Ett blomsterarrangemang med petunia och murgröna.

Jag har även tagit fram fem finfina Härjedalsrödingar ur frysen, som jag tänkte tillaga i ugnen och göra messmörssås till. Pressad potatis eller broccolimos till servering. Alltså, det är så fantastiskt gott och jag som inte ens gillar messmör annars. Det lilla sockret som blir får jag ta, det blir så lite i det stora hela så det gör inget. Jag skriver ner mitt recept och delar med mig av rödingsmiddag i ett eget inlägg, ja för ni bara måste testa när ni kommer över en röding nästa gång.

Just nu läser jag en bok som heter Magin av Rhonda Byrne, eller rättare sagt, jag har läst ut den. Jag har tidigare läst hennes böcker The Secret – Hemligheten och The Secret – Kraften. Magin innehåller handlingskraftiga övningar för att tillämpa tacksamheten i våra liv.

En bild på boken Magin av Rhonda Byrne.

Det låter säkert flummigt för den som inte satt sig in i detta ännu. Första boken, Hemligheten, läste jag redan för typ 20 år sedan och allt sedan dess vet jag att tacksamheten är den viktigaste nyckeln till vår framgång.

Så varför har jag inte läst den tredje boken förrän nu, undrar jag? Den kom ju ut för tio år sedan. Jag fick den i min hand genom vad som kan tyckas vara en slump nu under helgen. Jag kan inte göra annat än att säga TACK! TACK! TACK! Det är helt enkelt dags att genom MAGIN ta livet till en ny nivå. En annan omständighet jag reflekterar över, är att den kom till mig just nu, när jag på grund av mindre jobb, faktiskt har tid att ägna mig åt de 28 övningar som boken förväntar sig av mig.

Vis av erfarenhet vet jag att det inte alltid går att prata om sånt här, inte utan att mottagaren tror att jag kommer från en annan planet. Men eftersom det här är min blogg tar jag mig friheten och chansar. Blink, blink.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip