Finn fem fall – ett trevligt äventyr

Jag har alltid fascinerats av vattenfall. Mystiken i omgivningen, det mäktiga dånandet av kraften som moder jord skapar. Tanken på att vattenmassorna har fallit på samma sätt sen urminnes tider är lika svindlande som själva fallet. Allt sedan jag såg ett inslag om Niagarafallen på TV, för typ 45 år sedan, har jag tänkt att, dit måste jag. Det har stått på min bucket list, långt innan jag visste att jag hade en.

Vi har ju en fantastiskt fin natur här i Härjedalen, bara man får bort ”hemmablindheten” liksom. Morgan är ingen naturmänniska på det viset, men han hängde på min idé om att köra det lilla äventyret ”Finn fem fall” i destination Vemdalen. Han filmade förstås så jag tänkte att ni kan få en inspirationskick. Vi har haft riktigt trevligt under våra vattenfallsutflykter som vi spritt ut under sommaren. Kan varmt rekommendera detta. Alldeles säkert makalöst vackert nu i höstskrud, med alla fantastiska färger.

Matsäck måste man förstås ha när man är ute på utflykt. Sockerfri så klart! Jag har bland annat haft med kycklingsallad, lchf-pizza, ost- och skinkrullar, nötter, jordnötssmör, baby bel, en liten burk med kokosolja att hälla i kaffet för att höja energin lite om det behövts.

Om någon av er har besökt Niagarafallen tar jag gärna emot tips på hur ni åkte, bodde och vistades i området. Såg ni fallet på håll eller åkte ni båt alldeles intill?

Hur som helst, vistelse i naturen ger helt klart mersmak och det behöver inte vara så invecklat. Boka in en dag, bestäm ett mål, fixa en god matsäck, ta med trevligt sällskap och bara åk. Sommarens utflykter har gett många idéer att utforska framöver. Det ser jag mycket fram emot.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip