Gulaschsoppa i pottan

Hur gott är det inte med en rykande het gulachsoppa när vinterkylan biter i? Kanske hur gott som helst. Tidigare har jag gjort den på spisen men sedan ett år tillbaka har jag en ny kompis i köket, nämligen min crock pot. Det går hur snodigt som helst att låta den sköta jobbet. Jag förbereder allt och sen får det gå på låg effekt i åtta timmar. Alltså, himmelskt gott och många måltider blir det.

Jag tar 1 kg högrev och tärnar i lagom stora bitar så att det blir lite att tugga på. Tillsätt ett par matskedar salt och låt det stå och dra en stund innan det får brynas i smör. Stek ett par hackade lökar, två vitlöksklyftor och två röda paprikor i smör och krydda med paprikapulver. Jag blandade med ett lite starkare paprikapulver för lite mera hetta. Häll allt i ”pottan” och tillsätt två paket krossade tomater samt två medelstora palsternackor i tärningar. Tillsätt örtsalt och pricken över i är en deciliter rött vin. En gång snålade jag på vinet och det blev inte alls lika gott så vinet måste i, så är det bara. Jag gillar när soppan är lite matig men den går så klart att spä ut med lite vatten om man så skulle önska.

Råvaror till gulaschsoppa.

Ni kanske tänker att jag har glömt potatisen. Nej då, jag byter ut den mot palsternacka eftersom jag inte vill ha någon stärkelse, det ställer till problem i min kropp som samlar på sig vätska. Det kommer som på beställning av både potatis och ris.

Vardagslyx att hälla upp nykokt gulaschsoppa att ta med som lunch till jobbet, eller servera till middag när man kommer hem efter en dag ute på äventyr. Allt beroende på när på dygnet man drar igång pottan. Suveränt att göra några lådor att stoppa i frysen också för framtida behov.

Om du inte har någon potta går det jättebra att koka den på spisen också. Låt den då puttra i ett par timmar och låt den stå och vila ytterligare nån timme.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip