Hola från Torrevieja

Nu har vi landat i vårt spanska hem och får äntligen vara här i några veckor. Älskar miljöombytet, från det lilla samhället till den lite större staden, från kallt till varmt, från tidiga morgnar till sovmorgon och från det vanliga till det mer ovanliga. Att stanna upp, bara vara men ändå få saker och ting gjorda, så som man bara får här. Tid för eftertanke, tid för livet, tid att finnas och ta dagen som den kommer. Helt och hållet nödvändigt mellan varven.

Oftast jobbar vi lite även här, Morgan sköter webbyrån och fotar och filmar medan jag kanske skriver på nån text. Tidigare skrev jag mycket på vår nyhetssajt sveg.se. Då hade jag med mig ett gäng intervjuer som jag gjorde artiklar och reportage av. medan vi var här. Tyvärr blev jag tvungen att vila från det ett tag då jag helt tappade inspirationen. Nu börjar jag dock känna liv i skrivarlusten så jag funderar faktiskt på att ta upp den tråden igen. Sajten finns ju kvar, så det är bara att låta tangenterna smattra.

I skrivande stund sitter jag och tittar på när terrassen får nytt liv. Varje gång vi kommer ner behöver den städas av. Sanden från Sahara drar in och lägger sig som ett tunt fint lager överallt. Det har blivit Morgans avdelning och det blir så himla bra. Så skönt att ha en automatisk arbetsfördelning så sköter det sig självt. Jag planerar maten och ser till så att vi blir mätta och belåtna.

Morgan i städartagen ute på terrassen.

På tal om maten, jag hittar alltid en helt annan inspiration här nere och det blir helt andra maträtter än ”hemma hemma”. Såå fräscha grönsaker och råvaror att förvandla till goda måltider. Vi brukar så klart äta ute ibland också men det får inte bli för ofta, då blir det mest bara jobbigt. Vi gillar det bekväma med att göra iordning en enklare måltid hemma på terrassen och sitta där och mysa. Det är som vårt vardagsrum och hela anledningen till att vi valde just den här lägenheten.

Ost- och skinkomelett med spenat och tomat samt några klickar philadelphiaost och fetaost. Rostade solroskärnor som pricken över i:et. Gott och mättande och riktigt mycket lchf.

Jag hade ju listat ut att vi skulle gå och handla redan när vi kom ner i måndags men det visade sig att det var helgdag här då, varpå mataffärerna var stängda. Det är inte första gången det inte blir som vi hade tänkt beträffande helgdagar. Alldeles i början när vi hade köpt lägenheten blev det några vändor till IKEA i Murcia. Första vändan hade vi hyrt bil och drog iväg, glada i hågen, här skulle handlas för att fixa till den då nymålade lägenheten. Den förvandlades för övrigt från gulmålad till vitmålad och de traditionella spanska träfärgade dörrarna blev även de vita.

Vi åkte de 5 milen till Murcia och svängde in på IKEA:s parkering, tyckte det verkade onödigt glest med bilar och det var inte så konstigt. Det var just denna dag helgdag i Spanien, trots att det på IKEA:s hemsida stod att det skulle vara öppet. Vi passade på att åka runt och kika lite istället och hyrde bilen ett dygn till så att vi dagen därpå kunde åka till IKEA och köpa det va hade tänkt. Det blev ju onödigt dyrt men man lär sig nåt hela tiden. Just idag tänker jag att nu ska här skrivas in i almanackan när det är helgdagar i hela Spanien och i Valencia, ja för ibland är det bara helgdag i en viss region.

Under veckan kommer en firma hit för att lämna förslag och pris på renovering av badrummet. I dagsläget har vi både en fullstor tvättmaskin och en stooor varmvattenberedare i köket och det är riktigt opraktiskt. Köket är redan litet som det är så vi måste börja i någon ände för att få till ett optimalt boende på de 65 kvadrat vi har att spela på. Badrummet blir först ut så får vi ta det i etapper därifrån. Vi har, förutom badrummet, även en liten toalett som vi efter mycket mycket funderande tänker att vi kan förvandla till tvättstuga med tvättmaskin, varmvattenberedare och lite förvaring. Det är ju lite väl lyxigt med två toaletter på så liten yta och oftast bara två personer. Hoppas att det fungerar som vi har tänkt även i praktiken.

Allt för nu. Vi fortsätter att njuta på vårt spanska vis så hörs vi igen om en vecka. Följ mig på Instagram så får ni hänga med på vad som händer när det händer, dag för dag.

2 svar på ”Hola från Torrevieja”

  1. Åh va duktiga Ni är !! När jag var barn var vår lägenhet i Stockholm 57 km2, där bodde vi 2 vuxna och 2 barn tills syrran flytta hemifrån 3 år innan jag gifte mig. Syrrans och mitt rum var 7,5 km2. Men man var ju van vid delat rum. Låter som en massa bra funderingar ang. att ta bort lilltoan.
    Lycka till med renoveringen, njut av livet, skål och kramar till Er båda 🥰

    Svara
    • Ja, det blir spännande det här. Vi systrar delade också sovrum med mamma och pappa. Jag fick ett eget litet rum när jag började skolan. Sen blev det ett större rum eftersom huset blev renoverat. Så att bo på liten yta är jag van vid. Må så gott ni med. :)

      Svara

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip