Idag är det korvmåndag

Jag brukar dela upp veckan i korvmåndag, fisktisdag, köttfärsonsdag, kycklingfredag o.s.v. Det går lättare att planera och handla då tycker jag. Någon dag i veckan kör vi rester, så lättsamt och alldeles nödvändigt för att minimera matsvinnet. Jag verkligen hatar att slänga mat så det händer väldigt sällan här.

På helgen, om jag har tid och lust, är det ju riktigt trevligt att hälla upp ett glas ”matlagningsvin”, sätta på lite bra musik och gå all in i köket. Jag har faktiskt en matidé som jag tänkte att ni skulle få hänga med på lite längre fram, men först måste jag skapa tid för det.

Eftersom det är korvmåndag idag ska ni få ett tips på mumsig ugnskorv, med sånt som man för det mesta har hemma. En ring falukorv, gul lök, tomatpuré, tabasco och ost.

Stek hackad lök, blanda i tomatpuré och några stänk tabasco, häll på en skvätt vatten och låt det puttra ihop en stund. Fyll korven och lägg på ostskivor. In i ugnen på 225 grader ca 15 min. Jag hade en påse broccoli i frysen så det blev broccolimos till.

Den här maträtten går även bra att förbereda dagen innan och bara ställa in i ugnen när man kommer hem efter en lång arbetsdag. Sånt gillar jag.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip