Inget särskilt, bara några rader

Härom natten hade vi landets kallast uppmätta temperatur här i Svegstrakten, -4 grader nånting. De sista sommarblommorna i planteringarna sa upp sig den natten. Jag hade sparat en ”skvallerreva” i ett par av krukorna för jag tyckte de gick så bra ihop med den lila ljungen. Det gick snabbt över nu, den hänger som tröttheten själv, helt färglös. Det är så med hösten, först sprakar den som ett fyrverkeri. Sen blir det mörkt och man får hitta ljuspunkterna som tillför energi.

En av mina ljuspunkter är att laga mat och hitta på nya recept. Lite som en terapi. Älskar att greja i köket med tända ljus och radions P4 Plus som sällskap. Just nu försöker jag hitta lite alternativ till kött, fisk och fågel som blivit så vansinnigt dyrt den senaste tiden. Linssoppa med olika smaker är en stor favorit som även är bra att ha i frysen. Perfekt för mig som jobbar på olika ställen och ofta inte riktigt vet när och var jag ska jobba från dag till dag. Bara att slita med mig en burk när jag är på språng. Nyttigt och billigt också ju!

Annars då…Ja dagarna går och det är väl tur det. Det är ju dagarna som går som är livet! Ibland är de där dagarna sockerfria och ibland inte. Det får vara så nu under en period där sorg är så ihärdigt närvarande varje dag.

Glöm inte att följa mig på Facebook och Instagram, där delar jag flera gånger i veckan recept och tips för ett mer sockerfritt liv. Ni hittar mig som Bloggare Jessica Grip på Facebook och som @bloggare_jessicagrip på Instagram. Hoppas vi ses där!

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip