När kroppen är i Sveg och tanken i Torrevieja

Nu är det mindre än en vecka tills vi får komma ner till Spanien och vårt andra hem i Torrevieja. Även om vintern varit ovanligt barmhärtig och kylan mestadels har hållit sig borta, har den varit lång på annat sätt. Några detaljer i vardagen, som har haft inflytande på ett jobbigt sätt, har gjort den längre än nödvändigt. Jag har dock hela tiden haft sikte på den 25 april, för då åker vi.

Det var länge sedan nu som vi var i Torrevieja på våren, det satte pandemin stopp för. Inget att gnälla över, mer ett konstaterande och äntligen får vi komma ner och möta försommaren vid Medelhavet. Det ska bli sååå härligt med lata dagar i solen. Det är vi mer än värda, det har varit fantastiskt mycket jobb sedan vi var där sist, i oktober.

Under de sex år vi haft lägenheten har det ju blivit några resor och rutinerna har börjat infinna sig alltmer. Jag mår bäst av rutiner även om jag kan busa till det ibland, lite lagom. Matlistan har varit färdig sedan länge och vi har hittat flyg från Västerås som vi alltid väljer numera, det landar vid 15-tiden i Alicante, då hinner vi ledigt gå de 300 meterna till vår superfräscha supermercado Consum för att handla hem det vi behöver för några dagar framåt.

En annan rutin vi har är att aldrig anlända på en söndag, då kan det vara väldigt begränsade öppettider i mataffärerna. Vi landar inte heller för sent på kvällen så att vi inte kan ta flygbussen in till Torrevieja. Likaså vill vi inte flyga hem för tidigt, innan flygbussen börjat gå. Då blir det dyyyyrt med taxi. Flyget hem går vid 14 på eftermiddagen, alldeles lagom att kliva upp i lugn och ro, dricka kaffe, fixa det sista, ta en morgonpromenad till busstationen och ta 11-bussen till Alicante Aeroporto. Ja, alltså om man bara åker för att turista så kan man ju ta en taxi, men om man åker flera gånger om år behöver man hitta smarta och hållbara lösningar. Flygbussen kostar 7 euro per person medan en taxi går på 55-60 euro, det kan man ju ha roligare för. Det allra bästa är förstås att ha en bil men det får bli senare när vi kan vistas längre perioder.

Nu ska jag samla ihop mig och fokusera på de sista arbetspassen, även om jag i tanken redan ligger vid poolen i solen. Fixa några småsaker som behöver göras och se till så att det finns lite mat till de som stannar hemma. Sedan blir det adiós Sveg y hola Torrevieja för mig och min käre make.

Psst…Nästa vecka kommer blogginlägget raka spåret från soliga Spanien.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip