Nytt år och bloggen består

Tänk att den här bloggen har funnits ett helt år nu och att ni vill läsa det jag skriver. Så roligt! Ibland när jag öppnar datorn har jag ingen aning om vad jag ska fylla inlägget med och rätt som det är så har tangenterna börjat smattra. Det är ju lite som livet, det smattrar oftast på utan att man behöver tänka så mycket. Ja, ibland kanske man behöver tänka över saker och ibland övertänker man nog lite väl mycket. Jag brukar ofta sova på saken och på morgonen har jag en lösning. Oftast hittar jag dock lösningen på stående fot, där det händer, när det händer. Ja, jag är nog en problemlösare när jag tänker efter och kan lätt bli frustrerad när det bara rycks på axlarna och man väljer att skjuta problemet på framtiden. Eller ännu värre, man låter nån annan ta tag i det som behöver lösas.

Jag har haft sockerfrossa under julen som inte vetat några som helst gränser. Det började nog redan vid första advent när jag tänker efter. Jag lyckades iallafall bryta med sockret redan innan nyår och gick sockerfri in på det nya året. Abstinensen håller dock i sig och huvudvärken som kommer med ett sockeruppbrott, alltså den huvudvärken. Ni som har provat vet vad jag menar. Muskelvärk och influensasymptom kommer också med all säkerhet, så det är inte till att tro att man bara kan sluta helt utan besvär. När man väl har tagit sig igenom den pärsen blir det såå mycket bättre.

Nu gäller det att hålla huvudet och sockerdjävulen i schack. Förra året levde jag sockerfri från den 1 februari ända till slutet av augusti och mådde så fantastiskt bra. Ni som har följt mig sen dess vet att livet kom med stora prövningar i början av september där helt sinnessjuk trötthet efter covid och stor stor sorg blandades till en enda obeskrivlig och tuff situation. Sockerdjävulen var snabbt där och gjorde återigen sitt intåg i mitt liv. Jag lät det vara så, orkade inget annat, även om jag visste att med socker i kroppen blir ingenting till det bättre, snarare tvärtom.

Det gamla året avslutades på jobbet, likväl som det nya började. Det blev trerättersmeny som uppskattades av alla och en trivsam nyårsafton på alla vis. Det här med att få göra skillnad för någon som behöver, det borde alla prova nån gång. Nu strör vi lite glitter över inledningen på det nya året och ser med nyfikenhet på fortsättningen. Vad som helst kan hända på gott och på ont, så ta vara på just din dag, din tur, ditt liv. Chanserna tar aldrig slut, det gäller bara att ta vara på dem. Missar man en kommer en ny inom kort.

Jag tänkte ta chansen att så här i början av vårt alldeles nya år boka in en massage, en reikibehandling och en slädtur med hundar i vintrigt landskap. En liten 30-årsfest är också en del av januari hos oss. Barnen börjar liksom komma i kapp. En julgransplundring ska vi också hinna med.

Ser fram emot att blogga om livets vardagligheter och äventyr ännu ett år. Ibland från Sverige och ibland från Spanien. Hoppas ni vill hänga med.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip