Pannsagne a´la Jessan

Jag tror minsann att jag hittat på ett nytt ord. Pannsagne, en blandning av panna och lasagne. Hittar inget när jag googlar iallafall. Nånstans flimrade det förbi en stekpanna med något i, som någon petade ner lasagneplattor i. Jag fick genast en idé om att testa på mitt vis, utan lasagneplattor men med zucchini istället.

Köttfärssås

1 gul lök, 500 gram köttfärs, 1 klick smör, 1 förp. krossade tomater, 1 sudd sambal oelek, 1 pressad vitlöksklyfta, några blad färsk basilika, 2 tsk örtsalt, vitpeppar att smaka av med.

Hacka löken och stek den mjuk, tillsätt köttfärs och fördela den så att den blir ordentligt stekt, vi vill ju inte ha kokt köttfärs. Tillsätt sedan allt annat och låt puttra 15 minuter. Smaka av.

Ostsås

1 klick smör, 2 dl creme fraiche, 1 dl philadelphiaost, 2 dl grädde, 100 gram riven ost, 1/2 tsk arrowrot (finns på kryddhyllan i affären)

Smält smöret och tillsätt allt under omrörning, låt sjuda nån minut på svag värme så det blir en slät sås. Under tiden slevar du ur hälften av köttfärssåsen och lägger i en skål. Skiva zucchinin på längden med en osthyvel och täck köttfärssåsen i pannan, det gör inget om det blir två lager. På med ostsåsen och sedan resten av köttfärssåsen på toppen. Låt stå på svag värme 10 minuter och låt det sedan få svalna lite innan servering.

Vill man kan man ju koka en kastrull med pasta till den som vill ha, annars har man en färdig rätt med allt som behövs i pannan. Jag ställde in hela pannan i kylen och tänkte att jag ska lägga upp på ett fat och fotografera till bloggen lite senare. Men se då var det redan slut så ni får hålla tillgodo med bilderna jag tog under själva skapandet.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip