Regnigt blev soligt och köplusten blåste bort

Igår bestämde vi att idag skulle vi minsann gå till köpcentret Habaneras, ja eftersom det skulle komma regnskurar. Hela förra veckan trodde vi också att vi skulle gå dit. Näe, vi är inga shoppingentusiaster nån av oss. Nog för att det regnade ganska stora droppar i morse, men nu har det spruckit upp och köplusten är ännu mer bortblåst än vanligt. Nu vill jag bara sitta i värmen i solen, under bar himmel och jobba och dricka kaffe och må gott. Inte springa i affärer och trängas bland folk.

Jag hittar nästan alltid en anledning till att slippa handla så det är inget nytt under solen. Även om det är tomt i skåpen så går det att trolla fram en måltid till och en till och en till…bara jag slipper handla. Det som är mer nytt under solen är att jag hittat min skrivarlust igen. Den har varit borta ett tag, typ tre år eller så.

Idag skriver jag om ett låtsläpp med inspiration från Härjedalen och med härjedalska musiker. Det kan ni snart läsa om på Sveg.se. Visst är det lite trögt så här i början och hjärnan känns lite grötig men det får ta lite tid. Det skrivna ordet är mitt absolut skarpaste så det finns där. Jag är så glad och tacksam för att den kom tillbaka till mig, skrivarlusten.

Medan tanke blir till ord via tangenterna, spånar jag på en bra ursäkt att slippa shoppa, som jag sedan, ganska snart, kan presentera för Morgan. Jag sitter hellre här, där jag kan ha det lugnt och skönt och låta tankar och ord komma och gå.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip