Lymfrening och vit månad med doft av hägg

Ibland behöver man stilla sig lite och låta kroppen vila, så känner jag alltid på vår och höst. Jag vill städa kroppen efter vintern och pigga upp den lite efter den mörka årstiden, så att den är redo för sommaren, med allt vad den har att bjuda på. På hösten vill jag istället göra den redo för vintern och stärka upp med vad som behövs. Ja, ni fattar…

Just nu hjälper jag kroppen ett par veckor genom att dricka en lymfreningsdryck jag fick nys om för många år sedan. Det handlar om tre ingredienser, vatten, nejlika och lagerblad, som renar lymfsystemet från slaggprodukter, den får liksom kroppen att vakna och ”rätta till” sig. Vart receptet kommer ifrån ursprungligen har jag ingen aning om. På nätet finns en hel del hälsofördelar att läsa om, bland annat ökar den sexlusten genom nejlikans egenskaper.

Jag ska erkänna att jag hade glömt bort den här drycken lite. Nu kom den upp i mitt flöde via en grupp om lymfsystemet på Facebook som drivs av Paulina Sweden. Kolla in det, det hon inte vet om lymfsystemet är inte värt att veta. Lymfsystemet, som är såå viktigt och som gör så stort jobb för oss, blir ofta bortglömt. När jag växte upp hörde jag kanske talas om att det fanns något som hette lymfsystem, men ingen pratade om vilken viktig funktion det fyller. Lite som fötterna, de glömmer vi också gärna bort, trots att de bär oss vart vi än går. Vi tar för mycket för givet i livet.

Samtidigt har jag just nu en ”vit månad” och hoppar över alkohol en tid, så att kroppen får lugn och vila en stund. Häggen gör mig sällskap och sprider den allra härligaste av dofter med sin vita blomster. Kanske den mest fantastiska doften på hela året i Sverige, kanske just för att det är den första markanta doften vi känner efter den långa och mörka vintern. I Spanien måste det nog vara Mimosan jag gillar allra bäst.

Reningsdrycken:

1 liter vatten, 3 lagerblad, 6 nejlikekärnor. Koka upp och låt koka några minuter och låt sedan svalna. På morgonen är jag lite frusen så då dricker jag den lite varm, under dagen har jag jobbat upp värmen och vill gärna ha den lite kall. Värt att nämna är att den kan sätta rejäl fart på magen. Den kan drickas dagligen i upp till 21 dagar står det att läsa på nätet.

Skål!

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip