Saltvattenflusch för välmåendet

Det är många pusselbitar som ska till för att allt ska fungera optimalt, det förstår jag ju äldre jag blir. För bra precis ett år sedan kom jag i kontakt med fenomenet ”saltvattenflusch” när jag lyssnade på podden Hälsorevolutionen. Där pratade de i ett av avsnitten om just detta med Dr Sanna Ehdin, Sveriges kanske främsta hälsopersonlighet.

Upplevelsen till en början var lite jobbig när 1,5 liter saltvatten skulle drickas under 15 minuter. Jag minns att jag satte på bra musik i lurarna och dansade mig igenom det hela tills allt saltvatten var uppdrucket. Nu har jag gjort det med jämna mellanrum, ungefär varannan månad det senaste året och nästan blivit beroende av det. Kroppen ber om det på nåt vis. Nu sist tog det nog inte mer än högst 10 minuter att dricka upp, kroppen ville ha och visste direkt vad det var frågan om. Äntligen, jublade den!!

Jag tänker inte gå in mer i detalj på detta eftersom jag bara är en helt vanlig person som råkade komma i kontakt med detta fantastiska och enkla sätt att ge kroppen en välbehövlig rensning ibland. Min kropp är i det stora hela frisk och stark och har alltid varit det. Därför törs jag prova lite olika alternativa sätt som detta. Alla har inte den förmånen och behöver rådfråga läkare först.

Vill du läsa mer om saltvattenflusch kan du göra det här. En sak kan jag ju nämna, du behöver ha en toalett i närheten de närmaste två timmarna efter att du druckit upp saltvattnet.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip