Simsala deluxe

Jag brukar alltid försöka hålla efter i kylskåp och skafferi så att vi inte har så mycket hemma. Lätt hänt att det blir svinn annars om förpackningar, burkar och paket åker längre och längre in i skåpet.

När jag tänker efter är faktiskt skåprensning en stor hobby i mitt liv. Jag tar det som finns och gör en måltid helt enkelt. Det är både roligt och spännande att smaka på resultatet. Varning för skryt men jag har faktiskt aldrig misslyckats. Det stora problemet är att jag aldrig skriver ner recepten, det ska jag bli bättre på och där kommer ju också bloggen väl till pass, tänker jag.

Igår gjorde jag nog min hittills godaste skåprensning, det blev deluxe helt enkelt och jag bara måste skriva ner detta så att jag inte glömmer bort det. Samtidigt får ni ta del av det, hoppas ni också gillar det.

Det hela började med att jag skulle göra helt vanliga köttfärsbiffar och till det skulle det serveras broccolimos. Usch vad torrt, tänkte jag och började rota lite i skåpen. Detta var vad jag hittade.

1 dl philadelphiaost, 2 dl creme fraiche, 1 liten burk skivade champinjoner, 1 gul lök, 1/2 dl fetaost i tärningar, 4 soltorkade tomater, 1/2 msk paprikapulver. Ren och skär magi!

Skiva löken och stek i olivolja tills den får färg, tillsätt champinjonerna och låt dem steka med löken ett tag. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och lägg ner i pannan tillsammans med fetaost, philadelphiaost och creme fraiche. Jag har alltid helfeta produkter i mitt kylskåp men det väljer man ju som man vill. Tillsätt paprikapulver och låt allt puttra ihop i ca 10-15 minuter, smaka av med lite salt om det behövs. Behöver du större mängd är det ju bara att dubbla allt. Passar nog lika bra till både fågel, fisk och mittemellan. Tror jag döper den till simsala deluxe.

Smaklig måltid!

2 svar på ”Simsala deluxe”

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip