Sliter på det jag har

Egentligen förstår jag inte att året snart är slut. Ett år med en hel del beslut för ett bekvämare och mer passande liv. Jag sa upp mig från en fast tjänst som höll på att fullständigt äta upp mig, både fysiskt och mentalt. Ett av de bästa beslut jag tagit och jag är så innerligt tacksam för att jag vågade kasta mig ut i ovissheten.

Ovissheten höll sig dock bara ett par dagar för att sedan omvandlas till tryggheten. Jobb finns det, mer än nog och jag har sagt det förut, att få vara en viktig del i någon annans liv, det är ju det som känns meningsfullt, både på jobbet och privat. Samspelet liksom, där allt bara blir det bästa. Oslagbart!

Sorgsamheten som kom helt oanmäld i början av hösten kommer att följa med över det kommande årsskiftet och nästa och nästa och nästa…Den kommer att följa med resten av livet. Svårheten i att förstå att jag aldrig mer ska sjunga den där sången, mötas av det där leendet, glädjas av det där skrattet, det där smittsamma skrattet, busigheten, aldrig mer ta hand om…Svårt, svårt, svårt!

Hela världen känns sorglig på ett vis och vi nås av oroligheter och våldsamheter varje dag. Det frustrerande i att inte kunna göra något, sträcka ut en hjälpande hand. Håll med om att det blir svårt att fira en fröjdefull jul när kriget bara pågår och pågår, helt meningslöst.

Nåja, vi är här och vi är nu. Vi får försöka så gott vi kan. Ta vara på det vi har och vara rädda om varandra. Inför det nya året har jag ett litet löfte för mig själv. Att slita på det jag har. Göra slut på allt i badrumsskåpet innan jag köper något nytt. Lika i städskåpet, i garderoben, i strumplådan…i skafferiet.

Så får det bli, jag sliter på de materiella ting jag har istället för att köpa nya. Det känns bra för portmonnän och ger ro i själen. Har du några löften inför det nya året?

Förra helgen var vi på Jamtlis julmarknad för första gången. Man har hört talas om den och nu kan man själv berätta om den. Morgan har gjort en video om ni vill få några glimtar från Jamtli i juletid.

4 svar på ”Sliter på det jag har”

 1. Så fin text om så mycket känslosamma ögonblick ..
  Glöm aldrig hur viktig du varit för den lilla ängel du gjorde skillnad för med sin kärlek,trygghet & alla sånger… lev på de goda minnena o att DU gjorde skillnad ❤️

  Svara
 2. Kram på Dig från Searsan❤️
  God Jul & Gott Nytt År till Dig och de dina⭐️
  Jag önskar FRED och värme till alla frusna själa🕯
  Sliter också på det som finns, packar lätt nu och flyget till Spanien går på torsdag.
  Hasta la vista!😘❤

  Svara

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip