Sockerfri semmeldag

Alltså, semlor. Kanske det godaste fikabröd som finns. Jag har avstått semlor under många år tidigare men va fan, jag är 51 år och måste väl kunna få äta en semla? Grejen är att jag har kommit så pass långt i min sockerfrihet nu så jag gör ett sockerfritt alternativ. Huvudet skriker heller inte efter en ”riktig” semla så då får det bli en sockerfri semmelkladdkaka med grädde helt enkelt.

Vis av erfarenhet funkar det inte att hålla på med fikabröd och substitut hur ofta som helst, då trillar jag till slut dit. Men vid vissa tillfällen behöver jag få äta något gott, när alla andra äter. Annars blir det till sist psykiskt påfrestande och risken är stor att man bara ger upp och börjar tröstäta på fel saker. Balansgången tar tid att komma på och är förmodligen olika för var och en.

Jag googlade fram ett recept som jag tyckte verkade lättsamt, hittade det på lchf-arkivet. Det får inte vara för invecklat och inte för många ingredienser, helst såna som man alltid har hemma så att det bara är att kavla upp ärmarna och köra. Jag tycker att den blev godare när den hade fått stå kallt 2-3 dagar. Grädde till är ju givet.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip