Som snällheten själv…

En vecka sedan vi landade hemma i Sveg och Härjedalen igen och halva november har snart passerat. Nog för att tiden brukar gå fort men nu är det väl helt sanslöst hur fort den går. November brukar vara gråheten själv men den har sina ljusa stunder. Bilden är tagen vid Sandtjärn i Sveg härom morgonen.

Så här en vecka in i den svenska vardagen förstår jag hur viktigt det verkligen var med ett miljöombyte för att hämta nya krafter. Det gav mig förutom avkoppling, främst insikten om att jag måste, jag menar MÅSTE vara snäll mot mig själv nu. Nu är det JAG först. Jag har sett till att boka in ompysslande aktiviteter nu under den här mörka perioden. Ompysslande aktiviteter just den här tiden kan vara simma, bubbla och basta på badhuset eller massage och healing. En utflykt eller bara ren och skär vila, under filten med en bra film eller serie.

Efter lååångt uppehåll är jag här igen. Känns helt rimligt!

Jag har tidigare testat en kur med lymfmassage och nu har vi fått en lymfterapeut till Sveg igen. Passade på att boka en tid hos henne medan vi fortfarande var i Torrevieja. I går var det dags. Jag blev positivt överraskad när hon sa att min bindväv var väldigt mjuk och följsam. Mitt lymfsystem har under många år varit väldigt trögt men nu när hon sa så, kopplar jag direkt ihop det med vibrationsplattan som jag använder flitigt. På med bra musik och bara vibbar loss. Så jäkla härligt och jag lovar att svetten börjar lacka om man kör på. 15 minuter om dagen försöker jag få till.

En annan självsnällhet jag passade på med direkt jag kom hem, var att skaffa abonnemang på gymmet. Jag har ägnat mig åt styrketräning under perioder sedan typ 15 år och jag vet att det är den absolut bästa träningen för mig, både fysiskt och mentalt. Jag har hunnit göra två styrkepass och det känns i kroppen. Tog även en timmes promenad på bandet och smög in lite intervaller häromdagen. Eftersom jag är så snäll mot mig själv så tar vi det lugnt, väldigt lugnt nu i början.

Laddad för ett pass på vibrationsplattan. 15 minuter om dagen är bra för hela kroppen.

Jag undrar dock varför jag faller bort från den här bästa träningen gång på gång. Är det för att jag är för lat, för bekväm, för trött, för stressad, för dålig att prioritera eller kanske för att jag rätt som det är blir lite snål? Jag tror på det sista i så fall. 329 kronor kostar ett abonnemang per månad. Kan ju låta lite dyrt, men…Tränar jag 12 gånger på en månad blir det typ 27 kronor per gång. 27 kronor får man knappt en kopp kaffe för på närmsta mack. Tränar jag 15 gånger blir det 22 kronor, definitivt inget kaffe. Tränar jag 30 dagar på en månad blir det endast 11 kronor. Jäklar vad billigt! 11 kronor får man ingenting för i jämförelse. Jag tar en vecka i taget och har hjälp på distans av sonen som är PT.

En sak som är härligt med november är ju att man kan börja lyssna på all fantastisk julmusik. Ja, man måste börja senast i början av november så att man hinner lyssna på allt. Rod Stewart står alltid först i kön sen kommer resten som i en kavalkad, en julparad av musikaliska praliner.

Jag lovade ju er före och efterbilder på badrummet i Torrevieja. Det blev inga bilder, det blev en hel film istället. Den kommer nästa vecka. Den här veckan kan ni hänga med i en video till Vemdalen och Vemdalsskalet på marknad och mässa som vi besökte där förra helgen.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip