Steget före är bäst

Jag älskar att ligga steget före, då går det som bäst. Ställer oftast klockan så att jag i lugn och ro hinner dricka min kopp kaffe och tänka igenom dagen. Jag kan ha haft en provisorisk plan när jag somnade på kvällen och på morgonen har jag sovit på saken och allt har fallit på plats och behöver bara finputsas. Lugnet som infinner sig inombords när dagen liksom är iordninggjord är oslagbar. Tiden jag får igen för att jag la ner en stund för planering är värdefull och kan användas till viktiga saker som handlar om mig och de mina. Sånt som är livsviktigt för att överleva i en vardag som snurrar i en väldig fart. Vila varvat med roligheter och tid för reflektion.

Ofta snor jag ihop morgondagens middagsmat medan jag väntar på att dagens middag ska bli färdig. Vardagslyxen att slippa fundera ut middag, handla hem råvaror och ställa sig och laga middag när man jobbat fysiskt hela dagen och kört bil sammanlagt 2,5 timmar är något jag brukar ge mig själv ganska ofta.

Den här gången blev det en skåprensningsgryta med fläskytterfilé stekt i tärningar, stekt lök och paprika samt champinjoner och wokgrönsaker. Pricken över i är några starka kabanosskorvar i småbitar. På med lite kryddor och grädde och låt puttra ca 15 minuter. Någon vill säkert ha potatis eller ris till men jag äter bara grytan som innehåller allt jag behöver.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip