Stuvade makaroner av vitkål

Något av det absolut godaste jag vet är stuvade makaroner kryddade med muskot. När jag var liten var det just det som var önskematen på födelsedagen och det skulle vara stekt fläsk till och ketchup förstås. Det är nåt som händer där på tallriken när stuvningen gifter sig med ketchupen. Såå simpelt och så fantastiskt gott!!

Jag minns inte hur det var, om jag fick ont i magen av detta redan som liten men som vuxen klarar jag inte av att äta stuvade makaroner längre. Jag får så fruktansvärt ont i magen så det går bara inte. Sedan jag för ca 15 år sedan började lägga ner större del av min själ i att ändra kosten för att må bra, har jag uppfunnit många rätter under vägen. Jag har dem i min receptbank i huvudet. Tänker att jag kan ju börja skriva ner dem så att fler kan få smaka.

Den mest geniala idén hittills är mina ”stuvade makaroner” som jag numera gör av vitkål. Jag tar ett litet vitkålshuvud eller ett halvt stort, skär det i mindre bitar och steker ner i en klick smör, saltar lite under tiden. Tillsätter 1 dl philadelphiaost och 1 dl grädde. Låt puttra ihop tills det blir stuvat. Smaka av med salt, vitpeppar och det viktigaste av allt, muskot, mycket muskot. ;)

Servera med det du har hemma, stekt korv, stekt fläsk eller köttbullar. Det kanske låter lite konstigt men det är sjukt gott!

4 svar på ”Stuvade makaroner av vitkål”

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip