Tre veckor med ACT ALP

Tre veckor har passerat och själva teknikerna går nu av sig självt. Det är ett lätt sätt att leva på, bara man ser till att det finns en blandning av protein, grönsaker, rotfrukter och fett hemma. Då är det bara att plocka ihop måltiderna eftersom. Magen går tyvärr inte av sig självt ännu men jag hoppas att den kommer igång snart.

Så här inne på fjärde veckan känner jag att orken inte är med riktigt, det blir till exempel ingen träning på gym och inga större ansträngningar över huvud taget om jag ska vara ärlig. Inte ens vibrationsplattan har jag stått på den senaste veckan.

Istället har jag lyssnat på kroppen, gjort lymfövningar, yinyoga och mycket avslappning. Nån spontandans har det blivit i köket också, när det kommit nån uppiggande låt på radion. Det är min egen teori men det känns som att kroppen går igenom olika faser. Jag känner att den håller på att ändra form och det är klart att det tar energi. Det är bara att vänta ut, lyssna och vara självsnäll. Kroppen jobbar hårt nu men jag ska verkligen försöka stå på vibrationsplattan 15 minuter om dagen, om inte annat så för magens skull.

ACT står ju för Acceptans – Commitment – Therapy och fokuserar på att förändra förhållningssättet till tankar och känslor. Just nu känns det som att just det är en större utmaning än själva kosten. Men allt hänger ihop så det går inte bara att göra det ena. Då kommer tankar och känslor ikapp och vi kanske börjar äta på grund av just en känsla som bara dyker upp och gör sig påmind, om ni förstår hur jag menar. För mig kan det tillexempel vara att marken helt plötsligt är täckt av snö den 17 maj. Otroligt dålig på sånt, men då gäller det att ha målbilder och fokusera.

Badrumsvågen slängde jag för tre år sen eller nåt sånt, så jag har inte den blekaste aning om jag har gått ner i vikt. Egentligen är det inte det som är själva grejen heller. Jag vill bara ha en kropp som fungerar som den ska och ett huvud som är med på tåget. Det är allt.

Jag ser fram emot att få åka till vårt andra hem i Spanien om drygt en vecka. Bara några måsten har vi på listan, sen bara vara och ta dagen som den kommer. Har några mysiga utflykter på gång där nere. Det är självsnällhet om något om ni frågar mig. Men först ska vi på lite roligheter i Sverige. Det får ni höra om framöver.

Om jag inte kommer på att jag har något på hjärtat innan dess så hörs vi från Torrevieja nästa gång.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip