Två gladare tråkmånsar

Ibland måste man ut på lite äventyr. I dessa tider, när vi är omringade av corona i olika varianter som avlöser varann, måste man verkligen ta sig i kragen och göra något annat. Det behövs inte så stora utsvävningar, bara man får se något annat. Vakna till en annan vy, se en annan mataffär, bara vistas i en annan omgivning för en stund. Annars blir man lätt instängd och tråkig. Sagt och gjort, vi drog till Åre.

Maken hade aldrig varit dit så jag tyckte det var dags nu. Vi packade för en hotellnatt och åkte. I vårt fall ligger Åre uppöver, längs E45 och E14. Vi tog vägen förbi Krokom så att Teslan kunde laddas där. Under tiden tog vi en bensträckare med mack-meny, toabesök och kaffe.

Vi körde först förbi Åre, mot Duved, eftersom vi ville få lite naturupplevelse i form av Sveriges största vattenfall, nämligen Tännforsen. Otroligt mäktigt! Jag har tidigare varit där på sommaren. Två helt olika upplevelser eftersom snö och is nu format konstverk som ramar in fallet, liksom alla snötyngda granar, som ett vintrigt vackert vykort. Varm rekommendation på den upplevelsen. Ta på rejäla skor eftersom det är ganska brant att gå fläckvis. Alltså inte brant som att behöva klättra, det är fina gångvägar med räcken där man behöver ta sig fram, men man behöver bra grepp under skorna.

Innan incheckning på hotellet blev det ett besök på Åre Chokladfabrik för inköp av några goda praliner till vinet jag hade packat med. Fredagskvällens begivenhet bestod sedan av en härlig, lite exklusivare hamburgermeny med gott att dricka hos Brödernas, alldeles intill hotellet som låg strax ovanför Åre torg. Påfylld med både natur och trevligheter återvände vi hemåt igen, som två mycket gladare tråkmånsar.

Eftersom Morgan jobbar med foto och film blev det naturligtvis en film av vår lilla roadtrip. Räkna med fler såna framöver, för de snor jag ju naturligtvis av honom.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip