Välmåendet, det viktiga…

Handen på hjärtat, vad gör vi för att må så bra som det bara är möjligt? För mig är det hög prioritet på just det. När jag tänker efter har det nog varit det länge, länge men med åren har det blivit viktigare och viktigare.

Saltvattenflusch, för att städa tarmen enligt Dr Sanna Ehdins recept, gör jag till exempel med jämna mellanrum. Typ varannan månad eller så. Det har jag berättat om tidigare här på bloggen. Ett snabbt, enkelt och skonsamt sätt att rengöra tarmarna. Ja, för vi får inte glömma bort insidan.

Vattenfasta ett par gånger om år har blivit en del av mitt liv sedan 10 år tillbaka. Jag brukar ha höst- och vårstädning med en fyradagars vattenfasta enligt Ulrika Davidssons recept. Jag mår otroligt bra av det och vetskapen om att snabbt växande parasiter mår urdåligt av bara vatten, eftersom de vill ha ständig näringstillförsel för att kunna överleva, gör att det blir en enkel match. Man vill ju sitt eget bästa, eller hur? Jag har då inget intresse av att göda parasiter.

Lymfsystemet, varför hörde man inte ett enda ord om det tills för bara några år sedan? Jag har blivit väl medveten om att mitt lymfsystem är av det trögaste slaget och vill absolut inte samarbeta. Jag hoppas att skolbarnen idag får lära sig mer om hur viktigt lymfsystemet är och hur det ska tas om hand. Jag har genom mitt intresse för välmående läst mig till detta. Jag vet också hur just mitt lymfsystem fungerar vid det här laget. Här har vibrationsplattan varit till enormt stor hjälp, liksom yoga, lymfmassage och egenvård med lymfövningar.

Fötterna, hur ofta får de vad de behöver? Till bilen köper vi däck för tusentals kronor typ vart annat eller vart tredje år, lägger pengar på att låta någon byta mellan sommar- och vinterdäck, fyller på luft när det är för lite. Får fossingarna samma omvårdnad av dig? Jag brukar ge mina omvårdnad hos en fotterapeut vår och höst och pysslar om dem själv däremellan. Och så ger jag dem massage varje dag i min fotmassage-apparat.

För ett par år sedan gick jag en kurs hos Anna Hallén Buitenhuis, i hennes ACT-ALP, om att dela upp näringsämnena på ett visst sätt under veckans alla dagar. Jag körde enligt det konceptet i ca sex veckor och banne mig, kroppen började samarbeta. Det hela kräver en del planering, så tyvärr föll det på grund av långa arbetsdagar och långa restider på mitt gamla jobb. Sen lades det i glömska.

I skrivande stund har jag nyligen gjort en saltvattenflusch och en fyradagars vattenfasta, där jag bara dricker vatten, lite kaffe och te. Tarmarna är städade och nu har jag smugit igång ACT ALP igen. Nu känner jag att jag har lugnet omkring mig och rutiner i vardagen. Om ni är nyfikna på detta tycker jag att ni ska läsa på och ge det en chans. I stora drag äter man till exempel protein och fett till frukost, protein till lunch och grönsaker till middag. Nästa dag kan det vara protein och grönsaker till frukost, fett till lunch och protein och grönsaker igen till middag. En dag i veckan äter man bara grönsaker. Men, man behöver gå kursen eller åtminstone läsa boken, eftersom det även är en hel del annat som ingår, såsom till exempel tankesätt, vad man inte bör välja att äta och varför.

Mer om detta och hur det går kommer jag att dela med mig av när jag har kommit en bit in i processen. Jag brukar ju dela med mig av sockerfria recept på Instagram och Facebook och där kommer jag istället att tipsa om hur jag äter enligt ACT ALP nu ett tag framöver.

En annan viktig sak i mina överlevnadstricks, är att vistas i naturen ibland. Bara gå en promenad i skogen eller besöka fina miljöer. Även att byta miljö ibland är en nödvändighet tycker jag. Häromveckan gjorde vi en lite längre naturupplevelse till Garphyttans nationalpark. Alltså, det är ju nåt med nationalparker, alla har sin egen charm och gömmor som man vill utforska. Ett eget inlägg om besöket i Garphyttan kommer framöver.

Ja, det var några av mina life hacks. Jag har fler också men de tar vi en annan gång. Googla på detta om ni finner det intressant, sökorden har ni fått här ovan. Jag lovar att ni vill börja fördjupa er i hur allt i kroppen och knoppen hänger ihop.

Lämna en kommentar

© 2021 Jessica Grip
MÅNGA av bloggens bilder © Fotograf Morgan grip
Bloggen är utvecklad av Webbyrå Mediamakarna Grip